Articles

El rap es junta per defensar la llibertat d’expressió | Tema Oculto

Rapers i grups de música de tot l’Estat espanyol s’han juntat per recolzar la iniciativa de la Setmana per la Llibertat d’Expressió promoguda pel col·lectiu No Callarem.

La iniciativa ha estat impulsada a consequència dels últims atacs contra la llibertat d’expressió que s’està vivint a l’Estat espanyol. Artistes condemnats a presó com Valtònyc, Pablo Hasél, César Strawberry o La Insurgencia són uns clars exemples de la repressió que viuen els artistes pel simple fet d’expressar una opinió. L’objectiu principal, tant de la cançó com d’aquesta iniciativa, és donar suport a les persones que estan sent reprimides per dir públicament el que pensen amb cançons, humor o tuits, i defensar el dret a la llibertat d’expressió.

Ho han fet a través de la cançó Los Borbones son unos ladrones i amb el videoclip gravat a l’antiga presó La Modelo de Barcelona. Baix el títol que fa referència a les lletres de Valtònyc, s’ha volgut expressar que les repressions sempre van dirigides cap a les mateixes persones, amb versos com “en las cárceles los débiles, los más pobres“, “a la cárcel van los pobres, no la Infanta Cristina” o “antisistema es un sistema que condemna a un cantant i que defèn a un assassí d’elefants”. I és que es censura a persones que expressen el que pensen públicament mentre que figures estatals més poderoses cometen delictes quasi a diari sense cap repercussió.

Han sigut 13 artistes (Fran T, Elphomega, La Raíz, Machete en Boca, ZOO, Los Chikos del Maíz, Rapsusklei, Tribade, Homes i Dones Llúdriga, Sara Hebe, Def Con Dos, Ira i Noult) els encarregats de rapejar alguns versos de les cançons condemnades, barrejats amb lletres pròpies. Però no han sigut els únics que han volgut donar-los suport, a més d’estos artistes, la iniciativa està recolzada per moltes més bandes i artistes com Xavi Sarrià, Smoking Souls, Txarango o Mafalda, que també s’han volgut sumar al manifest.

El lloc on s’ha realitzat el videoclip és una part important i simbòlica que dóna suport al missatge que es vol transmetre. Gravat a una presó, els artistes volen condemnar els abussos dels poderosos contra les llibertats de les persones, a les quals volen reprimir per no estar d’acord amb el que dicten des de dalt. Amb aquest videoclip es fa més que evident la protesta i reivindicació dels artistes participants, amb escenes més que significatives com la de Def Con Dos, on César Strawberry apareix empresonat i amb cadenes a la boca com si fóra una mordassa que li impedira parlar.

Setmana per la Llibertat d’Expressió

A més d’aquesta iniciativa, No Callarem ha preparat una setmana plena d’actes per diferents ciutats de l’Estat com València, Barcelona o Madrid, des del 9 al 15 d’abril. Els esdeveniments, que formen part d’una programació variada, que van des de xerrades, debats i col·loquis a concerts, espectacles o dinars populars. Una programació interessant que desafia la censura i la repressió de l’Estat, el qual vol sembrar la por per tindre controlada a la gent que li pot donar problemes i, de pas, intenten tapar i ocultar les verdaderes preocupacions.

Amb tots aquests atacs, el que estan aconseguint és la resposta del poble, el qual es planta cansat de ser represaliat i s’enfrenta sense por a les injustícies a les que està sent sotmés.

Des del col·lectiu, impulsen el lema “#NoCallarem perquè #DemàPotsSerTu”, per donar visibilitat a què aquest atac a la llibertat pot afectar a qualsevol persona que no defense el pensament del règim. Per això, es busca una movilització i participació massiva per poder fer un moviment realment important contra l’opressió que estem vivint als últims temps i plantar cara a aquests abussos que vulneren els drets de les persones. Drets tan essencials, com el de la llibertat d’expressió.

 

0 comments on “El rap es junta per defensar la llibertat d’expressió | Tema Oculto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: