Articles

València, ciutat refugi | Tema Oculto

Fa temps que València es va declarar Ciutat Refugi. Ara, vol ser una bona representant de ciutat acollidora, donant refugi als 629 migrants de l’embarcació Aquarius i ha posat a la seua disposició el port de València.

Després de que Itàlia i Malta rebutjaren acollir l’embarcació, la tripulació es trobà a la deriva en una situació d’abandó per part d’Europa, qui no volia obrir les portes a unes persones que només fugien d’un calvari. En València no es vol recolçar aquest comportament i no es va a deixar sense ajuda a persones que fugen d’una crisi humanitària, per tant, el Port de València serà el lloc d’atracament d’aquest vaixell. La ciutat prepara ja el protocol d’acollida als refugiats per poder atendre i cobrir totes les necessitats que presentaran a la seua arribada, ja que, tractant-se d’un viatge tan llarg i dur, s’espera que aplegue gent amb unes condicions molt precàries.

Una vegada es va confirmar la notícia, per tot arreu del País Valencià la solidaritat va començar a obrir-se pas. Molts municipis han respost a aquest acolliment amb els braços oberts i s’han declarat disposats a col·laborar donant refugi a totes les persones que estan per arribar.

Municipis acollidors (Font: À punt)

Està previst que a la Marina de València es condicione un lloc perquè siga el centre logístic on s’acollirà als migrants i on puguen descansar i ser atesos. A més, també es comptarà amb un dispositiu d’atenció sanitària urgent per atendre cada un dels desplaçats, entre els que es troben xiquets i xiquetes i dones embarassades.

Organitzacions com CEAR-PV, Cruz Roja, Fundació Cepaim o ACNUR s’han mostrat contentes de que València siga l’encarregada d’acollir als més de 600 migrants que busquen refugi i, a més, s’han volgut sumar a la solidaritat i s’han oferit a col·laborar donant suport i serveis sanitaris a tot el que ho necessite el dia de l’atracament.

L’Europa de la vergonya

Des d’Europa es mira cap altre costat cada vegada que el mar Mediterrani s’ompli de migrants. Demanen solidaritat i pau als llocs amb conflictes bèl·lics, però sempre des de la llunyania, quan els toca a ells donar-los la mà, tanquen portes i diuen que no poden ajudar.

Aquesta situació està demostrant que, en una Europa on es dóna l’esquena a gent que escapa de guerres, precarietat i pobresa, encara hi ha territoris solidaris disposats a col·laborar i a donar el refugi que aquestes persones necessiten.

0 comments on “València, ciutat refugi | Tema Oculto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: